Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@13:22:29 GMT

علت زلزله‌های متعدد هرمزگان چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۶۱۴۶۵

علت زلزله‌های متعدد هرمزگان چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

سرپرست پژوهشکده زلزله‌شناسی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله تاکید کرد: از ویژگی‌های زلزله‌های منطقه زاگرس وقوع زلزله‌های متعدد است. بر این اساسا زلزله‌هایی که در بندر چارک استان هرمزگان رخ داد، نه ربطی به وقوع سونامی و نه نشان از احتمال وقوع زلزله‌های بزرگ دارد.

حمید زعفرانی گفت: زلزله‌های منطقه زاگرس عموما با تکرار زیاد و بالا رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حوالی تنگه هرمز جزو لرزه‌خیزترین مناطق به لحاظ تعداد زلزله‌ها در کشور توصیف شده است. بر این اساس زلزله‌های اخیری که در بندر چارک به ثبت رسیده، طبیعی است.

زعفرانی افزود: این زلزله‌ها ارتباطی با سونامی ندارد. چرا که اگر نگران وقوع سونامی باشیم، باید از سمت ساحل مکران این اتفاق به وقوع بپیوندد. سواحل مکران از جاسک شروع می‌شود و به سمت چابهار ادامه دارد. زلزله‌های اخیر استان هرمزگان در داخل خشکی رخ می‌دهد و ربطی به وقوع سونامی ندارد.

زلزله‌های بزرگ بعد از زلزله‌های متعدد در هرمزگان
سرپرست پژوهشکده زلزله‌شناسی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در خصوص اینکه آیا این زلزله‌ها می‌تواند پس‌لرزه‌هایی برای وقوع زلزله‌های بزرگتر باشد، با تاکید بر اینکه این ادعا از نظر علمی صحیح نیست، توضیح داد: وقوع زلزله در ناحیه زاگرس، دارای توالی است. به این صورت که یک زلزله بزرگ با چندین زلزله کوچک همراه است. ولی هیچ‌گاه نمی‌توان این ادعا را داشت که با این توالی زلزله‌ها، یک زلزله بزرگ در راه است.

حمید زعفرانی افزود: احتمال وقوع زلزله بزرگ در منطقه هرمزگان بعد از این زلزله‌ها کم است. ولی توصیه ما به هموطنانمان در این منطقه آن است که در چنین شرایطی احتیاطات لازم را داشته باشند.

گسل‌هایی که استان‌های جنوبی را احاطه کرده است
سرپرست پژوهشکده زلزله‌شناسی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی ادامه داد: علاوه بر آن اکثر گسل‌هایی که در زاگرس وجود دارند، رخنمون سطحی ندارند، به این معنی که اگر زلزله‌ای رخ دهد، گسیختگی گسل بر روی زمین آثاری ندارد و این طبیعت لرزه‌ساختی زمین در منطقه زاگرس است.

حمید زعفرانی اضافه کرد: مهمترین گسل‌های شناخته شده این منطقه، گسل «راندگی اصلی زاگرس» و گسل «زندان-میناب» در شرق استان هرمزگان است که یکی از گسل‌های اصلی به شمار می‌رود.

وی گسل «قشم» در جزیره قشم را از دیگر گسل‌های مهم این منطقه نام برد و افزود: تقریبا بسیاری از گسل‌های استان هرمزگان شناخته‌شده هستند و مطالعات زیادی بر روی آنها انجام شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: زلزله هرمزگان استان هرمزگان زلزله شناسی وقوع زلزله زلزله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۱۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیرعامل جمعیت هلال احمر کرمان، عصر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به وقوع زلزله ۴.۶ ریشتری عصر چهارشنبه در منطقه سیرچ کرمان گفت: طبق ارزیابی‌های تیم عملیاتی هیچ گونه خسارت مالی و جانی در منطقه مشاهده نشده است.

رضا فلاح، افزود: تیم‌های عملیاتی و امدادی روستاهای کیشیتوئیه، چهار فرسخ، پوزه کوه، پشته، اندوهجرد، تکاب، سیرچ و شهداد ارزیابی کردند که خوشبختانه طبق ارزیابی‌های صورت گرفته این زلزله هیچ گونه خسارتی جانی و مالی نداشته است.

کد خبر 6094579

دیگر خبرها

  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند
  • وقوع زلزله در این استان
  • زلزله ای با بزرگی ۴.۲ ریشتر خراسان شمالی را لرزاند
  • زن ها در ۷۵ هزار سال پیش این شکلی بودند! |‌ عکس | این زن در کوه های زاگرس زندگی کرده است
  • زلزله این استان را لرزاند
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد