Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@13:07:54 GMT

نقش «دروازه زلزله» در وقوع زلزله‌ها چیست؟

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۸۱۸۹۸

نقش «دروازه زلزله» در وقوع زلزله‌ها چیست؟

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از آی‌ای، یک تحقیق بین المللی منتشر شده در مجله «نیچر ژئوساینس» (Nature Geoscience) نشان می‌دهد که یک گروه بین‌المللی از محققان هنگام مطالعه روی گسل آلپ نیوزلند جزئیات جدیدی از یکی از «دروازه‌های زلزله» را در طبیعت کشف کردند.

یک «دروازه زلزله»(earthquake gate) منطقه‌ای از پیچیدگی گسل را توصیف می‌کند که می‌تواند در برابر گسستگی زلزله با توجه به هندسه گسل، جهت گسستگی و تاریخچه زمین لرزه‌های قبلی ایستادگی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"نیکولاس بارت" زمین‌شناس دانشگاه «کالیفرنیا ریورساید» می‌گوید: «دروازه زلزله» مانند یک میله توقف در محل تلاقی جاده با خط آهن است که ترافیک را هدایت می‌کند. گاهی اوقات با علامت سبز بلند می‌شود و اجازه عبور به خودروها می‌دهد، گاهی اوقات نیز با علامت قرمز، دستور توقف می‌دهد تا قطار عبور کند.

«مرکز زلزله نگاری جنوب کالیفرنیا» (SCEC) اخیراً دروازه‌های زلزله را به عنوان یک اولویت تحقیقاتی مهم در نظر گرفته است، زیرا می‌توانند به روشن شدن رفتارهای آینده زلزله کمک کند.

محققان در مطالعه جدید خود مشخص کردند که دروازه زلزله آلپ تقریباً ۷۵ درصد احتمال دارد در عرض ۵۰ سال یک زلزله خسارت بار ایجاد کند. مدل‌های آنها همچنین نشان می‌دهد که زمین لرزه بعدی در این دروازه تقریباً ۸۲ درصد احتمال دارد که بزرگای هشت ریشتری یا بیشتر داشته باشد.

نقش فصل در وقوع زلزله | تهدید فرونشست بیخ گوش شیراز

محققان با ترکیب یافته‌های شواهد زلزله‌های گذشته و شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای که توسط ژئوفیزیکدانان انجام می‌شود، یافته‌های جدیدی در مورد رفتار مورد انتظار زمین لرزه‌های آینده در گسل آلپ کشف کرده‌اند.

«جیمی هووارت» زمین‌شناس دانشگاه ویکتوریا از ولینگتون گفت: زمین لرزه‌های بزرگ باعث لرزش‌های جدی و لغزش زمین می‌شوند که بقایای حاصل به رودخانه‌ها و دریاچه‌ها منتقل می‌کنند. ما می‌توانیم چندین متر از رسوبات دریاچه را حفاری کنیم و الگوهای متمایزی را که نشان می‌دهد یک زمین لرزه منطقه مجاور را لرزانده است یا نه، تشخیص دهیم. همچنین با قدمت‌گذاری رسوبات می‌توانیم دقیقاً زمان وقوع زلزله را تشخیص دهیم.

محققان داده‌های ۲۰ زلزله از مهم‌ترین زمین‌لرزه‌های رخ داده طی ۴۰۰۰ سال گذشته را با سابقه ۱۰۰ هزار ساله زمین‌لرزه‌های تولید شده توسط شبیه‌سازی رایانه‌ای مقایسه کردند.

«بارت» گفت: شبیه‌سازی‌ها نشان می‌دهد که زمین لرزه‌ای به بزرگی شش تا هفت ریشتر در دروازه زلزله می‌تواند تنش و قوت را تغییر داده و موجب زلزله‌های بزرگتر شود. ما می‌دانیم که سه گسستگی اخیر از دروازه زلزله عبور کرده است.

هوش مصنوعی یک مزیت بزرگ برای رشته ژئوفیزیک در چند وقت اخیر بوده است که به مدل‌های پیشرفته اجازه می دهد تا رفتارهای آینده زمین را پیش‌بینی کنند. به عنوان نمونه، سریع‌ترین رایانه جهان موسوم به «فوگاکو» در حال حاضر برای پیش‌بینی الگوهای سونامی در ژاپن پس از وقوع زلزله استفاده می‌شود. در همین حال، محققان دانشگاه «استنفورد» در حال ایجاد یک هوش مصنوعی برای تنظیم دقیق لرزه‌نگاری به صورت لحظه‌ای هستند.

تحقیقات متمرکز بر دروازه‌های زلزله این امکان را می‌دهد که به طور فزاینده‌ای جزئیات و پیش‌بینی‌های مربوط به زمین لرزه‌ها را فراهم کند. اینها نه تنها بینش بیشتری نسبت به دوره‌ای که ممکن است زلزله رخ دهد، می‌دهند، بلکه همچنین قدرت زلزله پیش رو را برای ما تخمین می‌زنند.

کد خبر 596690 برچسب‌ها زلزله

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: زلزله زمین لرزه دروازه زلزله زمین لرزه ها نشان می دهد وقوع زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۱۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیرعامل جمعیت هلال احمر کرمان، عصر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به وقوع زلزله ۴.۶ ریشتری عصر چهارشنبه در منطقه سیرچ کرمان گفت: طبق ارزیابی‌های تیم عملیاتی هیچ گونه خسارت مالی و جانی در منطقه مشاهده نشده است.

رضا فلاح، افزود: تیم‌های عملیاتی و امدادی روستاهای کیشیتوئیه، چهار فرسخ، پوزه کوه، پشته، اندوهجرد، تکاب، سیرچ و شهداد ارزیابی کردند که خوشبختانه طبق ارزیابی‌های صورت گرفته این زلزله هیچ گونه خسارتی جانی و مالی نداشته است.

کد خبر 6094579

دیگر خبرها

  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند
  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان