Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@12:25:01 GMT

دلیل زلزله های اخیر ایران چیست؟+ نقشه و جدول

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۴۰۲۴۵

دلیل زلزله های اخیر ایران چیست؟+ نقشه و جدول

وقوع زلزله‌های اخیر در کشور نشان داد که بسیاری از شهرهای ایران روی خط گسل قرار دارند؛ موضوعی که باید مورد بررسی جدی‌تری قرار گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، در هفته های اخیر چندین زلزله در مناطق مختلف کشور از جنوب تا شمال و غرب تا شرق روی داده است که ایز این میان می توان به زلزله 7.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 ریشتری کرمانشاه، زلزله4.8 ریشتری لنگرود و زلزله 4.2 ریشتری لنگرود اشاره کرد.

 زلزله های اخیر این روزها وحشتی بین مردم انداخته و همین دلیل مناسبی است تا شایعات بسیاری در مورد وقوع زلزله در سراسر کشور داغ شود؛ شایعاتی که هر روز در شبکه های اجتماعی همه ما با آن سر و کار داشته ایم؛ به‌طوری‌که برخی از این شایعات برای چندمین بار از سوی مسئولان مربوطه رد شدند.

در مورد زلزله های اخیر باید گفت، قرار گرفتن ایران روی کمربند زلزله علت اصلی این اتفاقات طبیعی است و بیشتر شهرهای کشور که روی این کمربند قرار دارند در روزهای اخیر زلزله را حس کرده اند.

برخی از شهرهای کشور نیز در مناطقی هستند که کم خطرتر از مناطق دیگرند و با عنوان "مناطق سفید" از آنها یاد می شود؛ مناطقی که احتمال وقوع زلزله های بالای 6 ریشتر حتی در بازه زمانی سه هزار سال یکبار هم وجود ندارد.

 مناطقی همچون کویر لوت یا کویر مرکزی ایران جزو مناطقی محسوب می شوند که لرزه خیزی کمتری دارند، هر چند که ساکنانی هم ندارند. مناطق دیگری نظیر نوار سنندج-سیرجان که شامل استانهای مثل اصفهان، سنندج، اراک و همدان می شود نیز از لرزه خیزی پایینی برخوردار است. البته ناحیه جنوب اهواز به سمت ابادان و خرمشهر نیز در منطقه سفید قرار دارند. به جز این موارد بقیه مناطق ایران جزو مناطق پرلرزه به شمار می‌روند.

با تفاسیر بالا و با توجه به عکس زیر مناطق زلزله خیز ایران به خوبی مشخص شده است؛ مناطقی که به علت قرار گرفتن بر روی کمربند زلزله جزو مناطق پرلرزه هستند.

 

 

 وجود گسل های زیادی در کشور و همسایگی آنها با چندین شهر باعث شده است تا بعضا یک لرزه در چندین شهر احساس شود. حتی شهرهایی که در مناطق سفید قرار گرفته اند به علت همسایگی با مناطق پرلرزه، از لرزش ها بی نصیب نمی مانند. در ادامه گسل های ایران را می بینید:

  ردیف نام گسل منطقه گسل   1 گسل کوه خضر از میان بخشی از شهر قم عبور می‌کند   2 گسل اصلی جوان زاگرس از کنار شهر مریوان عبور می‌کند   3 گسل غربی فروافتادگی دریاچه ارومیه از کنار شهر ارومیه عبور می‌کند   4 گسل بافران از جنوب شهر نایین عبور می‌کند   5 گسل هیرمند از نزدیکی شهر زاهدان عبور می‌کند   6 گسل مکران از نزدیکی شهرهای ساحلی جاسک و چابهار عبور می‌کند   7 گسل ساحلی بندرعباس از شهر بندر عباس عبور می‌کند   8 گسل اهواز از وسط شهر اهواز عبور می کند   9  گسل تبریز  شمال شهر تبریز

البته ناگفته نماند که قدرت همه لرزه هایی که در مناطق پرلرزه رخ می دهد کاملا متفاوت است و این دلیلی بر عدم صدور حکم قطعی در مورد تفاوت گسل های نامبرده خواهد بود.

با توجه با مطلب ذکر شده تقریبا  دلایل زلزله اخیر و ارتباطشان با گسل های نامبرده مشخص شده است. شایعات قبل از وقوع زلزله جز ایجاد ترس و واهمه برای مردم چیز دیگری به همراه ندارد و باید با بی توجهی به تمامی شایعات اخیر از بازنشر آنها نیز جلوگیری کنیم.

گزارش از سعید پیرزاده

انتهای پیام/ط

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۴۰۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان باشکوه بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما : بیست وهشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی" ژئوماتیک ۱۴۰۳" که در نوع خود یکی از نخستین نمایشگاه حوزه اطلاعات مکانی منطقه غرب آسیا محسوب می‌شود، پس از چهار روز برگزاری و استقبال چشمگیر مخاطبان به کار خود پایان داد.
مراسم اختتامیه این نمایشگاه با حضور مسئولان مرتبط و تقدیر از غرفه‌های نمایشگاهی برگزار شد.
در این نمایشگاه برای نخستین بار چندین دستاورد نوین دانش‌بنیان که به دست متخصصان شرکت‌های مختلف داخلی تولید شده بود، به نمایش گذاشته شد.
در دو روز نخست این رویداد، همایش ژئوماتیک با حضور استادان دانشگاه‌ها، کارشناسان، مسئولان و دانشجویان، برگزار شد که در آن ضمن سخنرانی مقامات، برخی متخصصان نیز دیدگا‌های خود را ارئه کردند
درحاشیه برپایی بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری و اطلاعات مکانی؛ ژئوماتیک ۱۴۰۳، چندین نشست تخصصی، سخنرانی و کارگاه‌های تخصصی، با حضور مقامات مرتبط، کارشناسان، استادان دانشگاه و متخصصان برگزار شد.
در نخستین روز همایش، پنج، کارگاه و در روز دوم از بیست و هشتمین همایش ملی مهندسی نقشه‌برداری و اطلاعات مکانی؛ (ژئوماتیک ۱۴۰۳)، هفت، کارگاه تخصصی برگزار شد.
بخش نمایشگاهی رویداد ژئوماتیک ۱۴۰۳ نیز شاهد حضور دور از انتظار مخاطبان بود، جایی که ده‌ها شرکت، نوین‌ترین و جدیدترین تولیدات و طرح‌های خود را ارئه کرده بودند.
بیست وهشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی درهشت محور اصلی: ۱- ژئودزی و ژئودینامیک (تعیین موقعیت، ناوبری و چارچوب‌های مختصاتی زمین مرجع وغیره) ۲- فتوگرامتری و سنجش‌ازدور (پهپاد، سامانه‌های پویای تولید و به روزرسانی نقشه و اطلاعات مکانی) ۳- سامانه‌ها و زیرساخت‌های اطلاعات مکانی (GIS & SDI) و مدیریت منابع مکانی غیرمتمرکز ۴- آبنگاری (چارت دریایی، تغییرات تراز دریا، ایمنی دریانوردی، کاداستر دریایی) ۵- کارتوگرافی (اطلس‌های پویا، نقشه‌های تعاملی و تقاضامحور، نام‌های جغرافیایی و تقسیمات کشوری) ۶- فناوری‌های نوین در حوزه اطلاعات مکانی (شهر سه بعدی، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، متاورس) ۷- کاربرد اطلاعات مکانی در (دولت الکترونیک، اقتصاد دیجیتال، حدنگاری، آمایش سرزمین، توسعه دریامحور و سامانه‌های تصمیم یارمکانی) ۸- کاربرد اطلاعات مکانی در (مدیریت بحران، مدیریت منابع طبیعی، اقلیم و محیط زیست، حمل و نقل) برگزار شد.
جاویدانه، رییس سازمان نقشه برداری کشور در این رویداد گفت:باتوجه به تغییرات گسترده تکنولوژی در بخش‌های جمع آوری، پردازش و نمایش اطلاعات در سال‌های اخیر تغییرات و پیشرفت‌های زیادی را تجربه نموده است که عدم آگاهی و استفاده از آن میتواند صدمات جبران ناپذیری را بر بدنه برنامه ریزی، تصمیم سازی و مهندسی کشور وارد نماید. این اهمیت وقتی صدچندان میشود که بدانیم بسیاری از داده‌های دنیای امروز دارای مولفه مکانی بوده و بدون آن کارآیی ندارند.
جاویدانه افزود:به طور کلی لازمست تا داده‌های مکانی با کیفیت مطلوب و با رعایت استاندارد‌های موجود جمع آوری، پردازش و در اختیار کاربران قرار گیرند. چنین اطلاعاتی در یک بستر مشترک میتوانند ضمن کمک به طرح‌های کلان کشور مانند آمایش سرزمین، ثبت و دیگر موارد نیاز‌های موجود در زمینه‌های محیط زیست، تغییرات اقلیم، حمل و نقل، مصرف بهینه منابع را نیز تامین کرده و رشد اقتصادی کشور را به ارمغان آورد.
حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران نیز در همایش گفت:سازمان فضایی کشور از دهه ۸۰ با توسعه سنجش از دور و موارد دیگر فعالیت خود را آغاز کرد که خوشبختانه در ساخت ماهواره و پرتاب گر در مسیر درستی قرار گرفته است.
او افزود:همچنین اقدامات خوبی در حوزه قضایی برداشته شده است به طوری که حوزه فضایی امکان دسترسی به بازده نقشه‌های زمینی را در مدت کوتاه‌تر در اختیار قرار می‌دهد، ماهواره خیام در ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار گرفته اطلاعات نقشه‌ای را به صورت کامل در اختیار قرار داد.به گفته او، محموله‌های تصویربردار ماهواره پارس ۱ می‌تواند در کمتر از ۱۰۰ روز ۹۵ درصد اراضی کشور را تصویربرداری کند.
همچنین همزمان با برگزاری بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری و اطلاعات مکانی؛ ژئوماتیک ۱۴۰۳ برخی از سفیران و کارشناسان خارجی در محل این رویداد حضور یافتند
برخی از سفیران و کارشناسان خارجی علاوه بر حضور در همایش و نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی این رویداد، از غرفه‌های نمایشگاه زئوماتیک ۴۰۳ نیز بازدید کرده و در جریان پیشرفت‌های علمی کشورمان در این حوزه قرار گرفتند.

دیگر خبرها

  • بارش‌های اخیر بخشی از کمبود بارش در بخش کشاورزی را جبران کرد
  • عملکرد دانشکده علوم پزشکی چابهار در دو سیل اخیر خوب بوده است
  • عملکر درخشان دانشکده علوم پزشکی چابهار در دو سیل اخیر/ برنامه‌های مراقبتی بدون وقفه تداوم دارد
  • پایان باشکوه بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک ایران
  • تهیه نقشه مناطق مستعد و دارای سابقه آتش‌سوزی در مراتع ضرورت است
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • تمامی نیروهای امدادی خدماتی گروه های جهادی و مردمی در مناطق سیل زده پای کار بودند
  • «مست عشق»، «سال گربه» را جاگذاشت/ عبور «آسمان غرب» از «آپاراتچی»
  • در حمله به اسرائیل، از لایه پدافندی ناتو عبور کردیم 
  • نصب اِلمان نقشه ایران با محوریت روز کار و کارگر در کرمان